Posts by EI2GLB

    Hi It's just a generic one from eBay here is an image, I replaced the one I modified with another of the same I set the IP address as static and changed the IP address in the Pluto Config file to match and so far it seems ok,


    Thanks again to everyone for the help


    73

    Trevor

    E.I2GLB


    [Blocked Image: https://www.freetv.ie/images/detailed/5/usb-to-gigabit-ethernet-adapter.jpg]

    maybe I missed it but have you tried any other USB-Ethernet adapter? Does the Pluto work when directly connected to a Laptop with USB? I think some ethernet adapters give more problems than others, can you post a picture or model of your adapter?

    Hi Mike


    Thanks for the reply and the info, the unit was new but supplied with the txco mod completed and a version of F5OEO firmware on it, a DL station sells them on eBay,


    I modified the Ethernet adapter as there is many posts documenting the need to ensure it has a good supply of 5v,


    You are right I don't really know what I'm doing but with a bit of help and some luck I usually get stuff working eventually,


    So I reflashed the unit with the latest firmware from AD 0.32, and I made sure that the config file has the right IP addresses for my network and It connected straight away and after each reboot it worked,

    I'm going to change to an unmodified Ethernet adapter as the one I'm using is messy looking and hopefully it should be ok then,


    Thanks to everyone here who has helped me I hope I have the bugs sorted now and you will be seeing less questions from me,


    73 Trevor EI2GLB

    No still not working, I went to have a QSO and system crashed, and since reboot I can not connect,


    I checked config file and it is still ok,


    what I have noticed that when I trying to ping it when I can't connect with SDR console or PUTTY I get a response but slow like 238ms 907ms ect??


    Thanks

    Trevor

    EI2GLB

    No Ping is not working I am getting "destination host unreachable"


    I got a Y cable splitter and it did not work,


    I took apart my Ethernet adapter and added a 5v line into in and it still does not work, I think it's a pluto issue, but what could it be,


    My pluto has some custom firmware on it, it was preloaded by the seller, It is by some French Station for DATV I think ??


    Thanks

    Trevor

    EI2GLB

    Thanks Mike I bought 2 lens's for it, both form Passion Radio there improved one is about 2-3db up on the one supplied with the kit,

    I've made a couple of QSO's with good reports so happy here now, the SNR is down at bit at 37 but I'm sure there will be some variation of signal over time, I'll give it another twerk next time I feel safe to ask the XYL for help,


    73

    Trevor

    EI2GLB

    Some fine adjustment with help of XYL I got it up to 40db, I'm sure there are a few more db's there but the helper had enough for today,



    73

    Trevor

    EI2GLB

    Hi All


    I have my Pluto remotely mounted at the dish but I am having trouble connecting to it, I have a static IP set and after I turn on the PSU I see the port but can not ping it or connect to it, I have managed once today to connect after about 50 reboots,


    It worked perfectly the one time it worked, My pluto does not have the GND mod is it needed for this to work??


    Thanks

    Trevor

    EI2GLB

    Thanks for the reply adjusting the skew of the LNB makes 1 or 2 db lower I can not get any value greater than 24db currently


    Thanks

    Trevor

    EI2GLB

    Hi All


    I am trying to fine tune my RX setup,


    It consists of Pluto QRZ.CZ LNB with there Bias Tee board with built in adj 20db att I am using a POTY that I got as a kit from Passion Radio,


    I. have spent a few hours adjusting the Dish and the POT on the ATT and the best SNR I can get it about 22-24 on the lower CW beacon on a 1m dish


    This is hardly right is it??


    Thanks

    Trevor

    EI2GLB

    Still have zero idea about smith charts but after a few hours of bending and pressing the plates together/apart I got this, It's so critical the smallest movement can make such a difference,


    Thanks

    Trevor

    EI2GLB

    Hi all


    I'm trying to tune my POTY antenna but the 2nd dip is a bit high and the see is very high, it's a kit I got from Passion Radio in France, I tried bending the plates together / apart and no joy, I calibrated the nano as per instructions on line,


    Anyone have any ideas,


    Thanks

    Trevor

    EI2GLB

    Thanks Mike I have ordered one of these from Amazon, It looks way to complicated for me as I have no idea how to read a smith chart but I will have a look at some tutorials on YouTube and see what I can do with it, My Normal Analyser only covers to 230mhz so this will be handy to have for 70 and 23cms as well,


    73

    Trevor

    EI2GLB

    Hi All


    Probably a silly question but does the 2.4ghz Patch (poty) antenna have to be orientated is a certain way to ensure it is transmitting LHCP,


    Do I need to make sure the angled cut sections are facing the dish at a certain angle??


    Also is it critical how far the waveguide goes inside the LNB, I'm using the QRO.cz LNB and poty adapter and it's a very tight fit,


    Also one last question, how do I know the correct distance to place the dual feed on to the LNB holder does it matter much how near/far the LNB is from the dish,


    Thanks

    Trevor

    EI2GLB